IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
16:09 | 13 октомври 2019
Обновен: 05:36 | 23 април 2024

14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия

ООН: Над 130 000 души били принудени да напуснат домовете си

По материала работи: Слав Велев
14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия

Най-малко 14 цивилни са били убити днес при бомбардировки и обстрел в Северна Сирия, където турски сили и техни сирийски съюзници провеждат офанзива срещу кюрдската милиция, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес.

 

Сред жертвите има петима души, които пътували в кола по път близо до Айн Асса, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека. Протурски бунтовници са открили огън по автомобила.

 

Над 130 000 души са били принудени да напуснат домовете си в селските райони край градовете Рас ал Айн и Тал Абияд в североизточна Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки информация на ООН.

 

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси съобщи в изявление, че заедно с други хуманитарни агенции е направила оценка, че до 400 000 мирни жители, намиращи се в зоната на сирийския конфликт, може да имат нужда от помощ и защита.

 

Повечето от 130-те хиляди, принудени да напуснат домовете си, са намерили подслон в домовете на роднини или местни жители. Все повече обаче пристигат и в колективните центрове за настаняване в градовете Хасака и Ракка. В Ракка се подготвят 33 центрове, които да ги приемат, като за тази цел се използват и някои училища.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна