IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
17:27 | 15 октомври 2019
Обновен: 05:14 | 21 март 2024

За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

"Горящият жираф" била окачена в галерия в Санн Франциско

По материала работи: Пламен Янков
За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор Дали от музей в Сан Франциско. Мъжът бил забелязан да се разхожда по улицата спокойно с творбата под мишница, пише dnes.bg.

 

"Горящият жираф“ на испанския майстор е нарисувана между 1966 и 1667 година. Струва около 20 хил. долара и е вдъхновена от Пикасо. Тя бе окачена в галерията Dennis Rae Fine Art. 

 

Според ABC7 на мъжа му отнело само 32 секунди да се сдобие с творбата.

 

Расая Хопкинс, директор на галерията обяснява пред Time, че бил сам в помещението. Според него, бързата кражба се случила, когато той се отдалечил от предната част на галерията, където картината била изложена с лице към витрината.

 

Охранителните камери не са били включени по време на инцидента. Към картината имало и прикрепена аларма, но и тя не е работила по време на кражбата. Според Хопкинс "Горящият жираф“ е бил местен преди дни, а кабелът на алармата не е бил прикрепен обратно, когато платното е върнато.

 

Според директора, крадецът едва ли ще продаде картината онлайн, тъй като е една от най-известните творби на Салвадор Дали и веднага ще бъде хванат.

Коментари

Новини Варна