IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:08 | 16 октомври 2019
Обновен: 09:17 | 23 март 2024

Полицията откри отшелници в Холандия, чакали края на света

Шестима младежи и мъж живеели на зеленчуци и козе мляко 9 г.

По материала работи: Пламен Янков
Полицията откри отшелници в Холандия, чакали края на света

Холандската полиция откри мъж, живеещ с шестима младежи в изолирана ферма в очакване на края на света. Групата не била излизала от поне девет години от стопанството в северната холандска провинция Дренте, пише dnes.bg.

 

Отшелниците били открити, след като в неделя напълно объркан мъж на около 25 години се добрал до кафене и казал, че е избягал.

 

При обиска на фермата, която била оградена отвсякъде от висок дувар, полицаите открили стълба, водеща към мазе, в което възрастен мъж и шестима младежи на възраст между 16 и 25 г. живеели в очакване да настъпи краят на света.

 

Съседите разказали, че са виждали само възрастния мъж, но смятали, че той живее сам. Засега не е известно дали младежите са родни деца на собственика, нито каква е съдбата на неговата съпруга.

 

Барманът в кафенето Крис Вестербек казва пред белгийския вестник “Хет Нюзблат”, че избягалият младеж му е споделил, че не излизал от 9 години и че имал по-малък брат и сестри, живеещи във фермата, от която избягал.

 

По-младите отшелници видимо не са имали никакъв контакт с външния свят и дори не знаели, че извън оградата има други хора. Те се изхранвали от зеленчуковата градина и имали коза в двора.

 

Възрастният мъж е 58-годишен, но отказва да разговаря с полицията и да сътрудничи на следствието, пишат белгийски медии.

Коментари

Новини Варна