IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:02 | 17 октомври 2019
Обновен: 22:32 | 8 март 2024

Боксьорът Патрик Дей почина след тежък нокаут

Американецът получи мозъчна травма в битка срещу Чарлз Конуел

По материала работи: Пламен Янков
Боксьорът Патрик Дей почина след тежък нокаут


27-годишният боксьор Патрик Дей е починал четири дни, след като получи мозъчна травма в битка срещу Чарлз Конуел. Американецът изпадна в кома в събота, след като беше нокаутиран в 10-ия рунд на двубоя в Чикаго, предаде БГНЕС, цитирана от Нова.

 

Промоутърът Лу ДиБела потвърди, че Дей е починал в сряда, „заобиколен от семейството си, близки приятели и членове на неговия боксов отбор“. „Той беше син, брат и добър приятел на мнозина“, се казва в изявление. "Добротата, позитивността и щедростта на Пат направиха трайно впечатление на всички, с които се е срещнал."

 

Дей бе изведен от ринга на носилка след приключването на двубоя в Чикаго. „Патрик Дей не трябваше да се боксира“, се казва още в изявлението на Лу ДиБела. „Той произхождаше от добро семейство, беше умен, образован, споделяше ценности и имаше други начини да изкарва прехраната си. Той избра да се боксира, знаейки присъщите рискове, пред които се бори всеки боец, когато влезе в боксовия ринг. Боксът е това, което Пат обичаше да прави. Така той вдъхновяваше хората и това го караше да се чувства жив."

 

Ден спечели 17 от своите 22 двубоя, с четири поражения и едно равенство. Това не е първия подобен инцидент на боксовия ринг напоследък. През юли руският Максим Дадашев и аржентинският Хуго Сантилан загинаха вследствие на контузии, получени по време на боксови мачове.

Коментари

Новини Варна