IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
08:55 | 20 октомври 2019
Обновен: 02:03 | 2 март 2024

Пожар във влак с фенове на "Фрайбург", трима в болница

Огънят затвори берлинската гара Белвю

По материала работи: Слав Велев
Пожар във влак с фенове на "Фрайбург", трима в болница

Пожар е избухнал снощи в един от вагоните на специален влак със стотици футболни фенове на гара Белвю в Берлин, съобщи ДПА.

 

Най-малко трима души са пострадали от вдишване на дим и са лекувани в болница, съобщи говорител на берлинската пожарна бригада.

 

Влакът е на частна компания и връщал у дома фенове на "Фрайбург" след мача от Бундеслигата със столичния "Унион Берлин".

 

Според федералната полиция влакът спрял в 20,00 ч. на гара Белвю малко след потеглянето си, когато бил видян дим. Един вагон е изгорял напълно. Пожарът е бил потушен към 22,00 ч.

 

Около 700 души се намирали във влака. Пътуването било организирано от група на привържениците на футболния отбор - Supporters Crew Freiburg. Всички вагони на горящия влак са били евакуирани, както и два влака от градската железница, които се намирали на гарата по същото време. Гарата е била затворена за движение за локалните и междуградските влакове.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна