IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
08:30 | 21 октомври 2019
Обновен: 15:00 | 25 март 2024

12 затвора за екстремисти са без охрана след турската операция

Русия: Това може да доведе до обратна миграция на терористите

По материала работи: Слав Велев
12 затвора за екстремисти са без охрана след турската операция

Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може да доведе до повишаване на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, след като са участвали в бойни действия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на Форума "Сяншан" в Пекин, предаде ТАСС.

 

"В резултат на действията на турската армия в Сирия останаха без охрана осем лагера за бежанци и 12 затвора за чуждестранни бойци. Това може да доведе до рязък скок на така наречената обратна миграция на терористите" към родните им страни, подчерта Шойгу. Той призова за консолидиране на усилията на цялата световна общественост за противодействие на терористичната заплаха, идеологията и пропагандата им.

 

След поражението си в Сирия терористичната групировка Ислямска държава е засилила значително присъствието си в Югоизточна Азия, а нейни лидери обявяват включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя "халифат". Като първа ударна сила ще се използват "бойци, които са воювали в Сирия и се връщат в родината си", подчерта руският министър, пише БТА.

 

/Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна