IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
18:08 | 21 октомври 2019
Обновен: 01:59 | 11 април 2024

В Германия ликуват – няма да има ограничения на аутобана

По материала работи: Слав Велев
В Германия ликуват – няма да има ограничения на аутобана

От години, липсата на ограничение на германските аутобани се счита за доказателство за превъзходството на немската автомобилна индустрия. Самият Ричард Хамънд от The Grand Tour заяви в едно от шоутата си "Благодаря, Германия, че ни позволяваш да караме неприлично бързите си коли по пътищата си".

 

Но автомобилните фенове бяха на път да загубят тази привилегия, тъй като партията на Зелените внесе законопроект, който искаше да ограничи скоростта по аутобаните на 130 км/ч. Германският Бундестаг обаче го отхвърли.

 

Аутобаните в Германия са с дължина от 13 009 км, като на някои от тях има лимит за скорост, но на други няма.

 

Депутатите от партията на Зелените определят това като "безумие", но не успяха да се преборят за промяна. Те са категорични, че отсъствието на ограничение подтиква шофьорите да предприемат необмислени действия, което води до тежки пътно-транспортни произшествия с много жертви.

 

От Министерството на транспорта на Германия обаче обявиха, че въвеждането на еднакъв лимит на скоростта по магистралите противоречи на здравия разум. В момента лимитът от 130 км/ч важи за около 1/3 от аутобаните в страната, като не се броят временните ограничения на някои отсечки заради ремонти на настилката или лошо време.

 

Dnes.bg

 

Четете още:   

 

 

Коментари

Новини Варна