IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:40 | 13 ноември 2019
Обновен: 20:56 | 22 април 2024

Грета Тунберг отново ще преплава Атлантика с яхта

Целта й е срещата на ООН в Испания

По материала работи: Пламен Янков
Грета Тунберг отново ще преплава Атлантика с яхта

Грета Тунберг отново тръгва на пътешествие с яхта, за да стигне до конференцията за климатичните промени на ООН в Мадрид.

 

“Оказа се, че съм обиколила света в грешната посока“, написа 16-годишната активистка, след като мястото на срещата бе променено в последния момент от Чили в Испания. От тогава тя търси транспорт, с който да стигне до европейската държава без да оставя вредни емисии след себе си.

 

Тунберг пропътува от Швеция до САЩ с яхта през август, а досега обикаляше из Америка с влак и електрическата Tesla, взета назаем от актьора Арнолд Шварцененегр.

 

Преди две седмици тя публикува своя снимка с молба за помощ.

 

"Трябва ми нещо, с което да прекося Атлантика през ноември“, написа тя. Вчера активистката обяви, че е намерила решение на проблема.

 

Тя отново ще тръгне през бурните вълни с 48-футов катамаран, заедно с австралийските влогъри Райли Уайтлум и Еланя Караусу, както и с капитана Ники Хендерсън.

 

"Толкова съм щастлива, че ще успея да стигна до COP25“, написа Тунберг в Instagram профила си, цитирана от dnes.bg.

 

Катамаранът, също като предишната яхта, на която се вози Грета, се задвижва само от силата на вятъра и соларни панели. Активистката тръгва към Европа днес.

Коментари

Новини Варна