IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
11:22 | 13 ноември 2019
Обновен: 19:47 | 9 април 2024

Самолет кацна аварийно в Япония

На борда имало 139 души

По материала работи: Пламен Янков
Самолет кацна аварийно в Япония


Самолет "Боинг 737" извърши аварийно кацане на японското летище "Фукуока" поради технически проблеми, съобщава БГНЕС, цитирана от Нова.

 

Инцидентът станал заради повреда в двигателя. Пистата е била временно затворена, но това не се е отразило на други полети. Общо 139 пътници и членове на екипажа са били на борда на самолета. Никой не е пострадал.

 

"Боинг 737" е американски самолет. Той извършва първия си полет през 1967 г. и постепенно се превръща в най-продавания търговски самолет в историята.

 

Наскоро "737 MAX" причини проблеми на „Боинг Груп“. През октомври 2018 г. самолет от този модел се разби в Индонезия. Последва още една катастрофа - в Етиопия през март. При авиоинцидентите загинаха общо 346 души. Разследването показа, че системата за засилване на маневрените характеристики (MCAS) е най-вероятната причина за разбиването на машините.

 

Авиационните власти и превозвачите по света или заземиха всички самолети от серията, или затвориха въздушното си пространство за тях. В момента "Боинг" извършва реконструкции на самолета и актуализира програмите си за обучение на пилоти.

Коментари

Новини Варна