IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
08:42 | 14 ноември 2019
Обновен: 02:21 | 2 март 2024

Facebook изтри 5,4 милиарда фалшиви профила

Компанията казва, че са закрили огромен брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийствата, детската порнография и продажбата на наркотици

По материала работи: Пламен Янков
Facebook изтри 5,4 милиарда фалшиви профила

От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече са 5,4 милиарда, обяви компанията, след поредната порция заличаване на акаунти.


"Подобрихме способността си да засичаме и блокираме опитите да се правят фалшиви, злоупотребяващи профили", обяви интернет гиганта, цитиран от АФП и Дарик.

 

Под фалшив акаунт компанията разбира опит на човек или група хора да се представят за това, което не са или за личност, която не съществува.

 

Според Facebook, около 5 процента от активните профили през даден месец от годината влизат в категорията "фалшиви".

 

Социалната мрежа инвестира много средства за откриването и изтриването на акаунти, създадени за да заблуждават потребителите, особено по политически въпроси и социални проблеми.

 

Докладът на Фейсбук показа още, че правителствата по света са искали от компанията рекордно много справки за това, кой се крие зад профилите в мрежата.

 

Най-много искания са направили САЩ, следвани от Индия, Великобритания, Германия и Франция.

 

Само Вашингтон е направил 50 741 запитвания за 82 461 профила във Facebook. Повече от две трети от тези желания за справка са били придружени от искане проверяваният да не разбере, че правителството му прави проверка.

 

"Всеки път проверяваме исканията от правителствата, за да сме сигурни, че отговарят на закона.", казват от Facebook.

 

Компанията казва, че са закрили огромен брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийствата, детската порнография и продажбата на наркотици.

Коментари

Новини Варна