IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
09:20 | 14 ноември 2019
Обновен: 02:20 | 2 март 2024

Шестчленно семейство загина след удар в ивицата Газа

Броят на жертвите вече е 32

По материала работи: Пламен Янков
Шестчленно семейство загина след удар в ивицата Газа

Шестима цивилни палестинци, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в ивицата Газа тази нощ, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА и dnes.bg.

 

Сред жертвите са жена и дете. 12 човека са били ранени при атаката.

 

С това общият брой на убитите в ивицата Газа при изблика на насилие през последните 48 часа достигна 32. Поне една трета от жертвите са цивилни.

 

Израелската армия извърши атаката в Дейр ал Бала, в централната част на ивицата Газа, на фона на продължаващата размяна на огън с групировки от анклава. Тя каза, че е нанесла удара по-малко от час след като от Газа са били изстреляни ракети по Израел.

 

Новият изблик на насилие пламна, след като един от командирите на военното крило на Ислямски джихад, Баха Абу ал Ата, бе убит при израелски въздушен удар във вторник сутринта.

 

Радикалната палестинска групировка междувременно обяви условията, при които би се съгласила на прекратяване на огъня с Израел, като заплаши, че в противен случай може да продължи обстрела още дълго време, предаде Ройтерс.

 

В интервю за телевизия Ал Маядин, лидерът на Ислямски джихад Зияд Нахала поиска от Израел да сложи край на целенасочените атаки и смъртоносния отговор на палестинските протести по границата на ивицата Газа, както и да облекчи блокадата на анклава. Очаквам да чуя израелския отговор с посредничеството на Египет до часове, каза Нахала и предупреди, че ако не бъде договорено прекратяване на огъня, то военното крило на неговата групировка е способно да продължи борбата за дълъг период напред.

Коментари

Новини Варна