IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
08:40 | 15 ноември 2019
Обновен: 20:59 | 22 април 2024

Гърция подкрепя Северна Македония и Албания за ЕС

Южната ни съседка ще разубеждава Франция

По материала работи: Пламен Янков
Гърция подкрепя Северна Македония и Албания за ЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подкрепи усилията на Република Северна Македония и Албания за присъединяване към ЕС, предаде Асошиейтед прес.


На Четвъртата среща на високо равнище в Солун Мицотакис каза, че "въпреки резервите", вратите на ЕС остават отворени за двете страни.

 

Миналия месец ЕС не спази обещанието си да започне преговори по присъединяване с Тирана и Скопие, заради резервите на няколко страни, начело с Франция, предава БТА, цитирана от dnes.bg.

 

Кириакос Мицотакис каза, че Гърция иска и двете й съседки да влязат в ЕС и изрази увереност, че техните усилия ще донесат резултат в определен момент.

 

Гръцкият премиер говори на форум в Солун, на който присъства и премиерът на Северна Македония Зоран Заев. България е представена на срещата от премиера Бойко Борисов.

 

Зоран Заев каза пред журналисти, че Мицотакис е обещал да говори с други европейски лидери, включително с президента на Франция Еманюел Макрон, за кандидатурата на Северна Македония.

Коментари

Новини Варна