IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Свят
09:24 | 19 ноември 2019
Обновен: 19:44 | 9 април 2024

Лекарят на Тръмп: Няма остри здравословни проблеми

Прегледът бил рутинен, обяснил медикът

По материала работи: Слав Велев
Лекарят на Тръмп: Няма остри здравословни проблеми

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не страда от остри здравословни проблеми. Прегледът, на който той се подложи в събота, беше рутинен, заяви неговият лекар, цитиран от световните агенции.

 

"Въпреки някои спекулации, президентът не е изпитвал болки в гърдите, нито е бил преглеждан или лекуван за спешни проблеми", заяви личният лекар на Тръмп, Шон Конли от американските военноморски сили.

 

Президентът на САЩ "не беше подложен на специализирани кардиологични или неврологични прегледи", подчерта Конли. Той уточни, че прегледът е бил рутинен и част от рутинните грижи, които се полагат за държавния глава през цялата година.

 

Той не съобщи много подробности за здравето на Тръмп, но каза, че холестеролът му е 165 милиграма на децилитър, което е в рамките на оптималните стойности, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

 

Неочакваното посещение на президента на САЩ във военната болница "Уолтър Рийд" предизвика спекулации в социалните мрежи, защото се състоя месеци по-рано от времето, когато по принцип се извършват годишните му медицински прегледи, отбелязва Ройтерс.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна