IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:21 | 20 ноември 2019
Обновен: 21:05 | 22 април 2024

Убиха синът на бившия президент на ФРГ Рихард фон Вайцзекер

Фриц фон Вайцзекер е изнасял лекция в берлинска клиника

По материала работи: Слав Велев
Рихард фон Вайцзекер. Снимка: Reuters, архив

Синът на бившия президент на ФРГ Рихард фон Вайцзекер – Фриц е бил нападнат и убит с нож от 57-годишен мъж, съобщава вестник BILD. При инцидента, разиграл се във вторник вечер в берлинска частна клиника, в която Фриц е работил, е пострадал и 33-годишен мъж, пише "Фокус".

 

Извършителят е бил задържан след нападението. От полицията уточниха, че нападателят няма досие. Мъжът от Рейнланд-Пфалц бил разпитан през нощта, претърсен е и апартаментът му, но правоохранителните органи не са открили нищо подозрително. Според информация на BILD мъжът е дал обяснения за мотивите си за убийството, но от редакцията поставят под съмнение психическото му здраве.Следователно не е ясно доколко твърденията му са верни.

 

В сряда следобед нарушителят, който не е бил пациент на клиниката, ще бъде приет при психиатър, след което ще се яви в съда, който ще реши дали да го изпрати в ареста или в затвора.

 

Лекарите в клиниката са се опитали да спасят живота на колегата си, но напразно. Фриц е изнасял лекция в клиниката, разположена в берлинския квартал Шарлотенбург, когато мъжът е нахлух в залата и е намушкал лектора. Присъствали са около 15 гости и болничен персонал. Вторият пострадал е 33-годишен мъж, който се е притекъл на помощ на Фриц.

 

Уточнява се, че семейството на загиналия е разпитано за това дали някой го е заплашвал.

 

http://Dnes.bgDnes.bg

 

Коментари

Новини Варна