IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
19:50 | 6 декември 2019
Обновен: 02:29 | 2 март 2024

Четирима убити след стрелба във военна база на САЩ

Нападателят е сред жертвите

По материала работи: Пламен Янков
Четирима убити след стрелба във военна база на САЩ

Нападател с огнестрелно оръжие откри огън в американската военноморска база в Пенсакола, щата Флорида Убити са четирима души, включително нападателия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки полицията. 11 души са били простреляни, включително двама заместник-шерифи,. Единият от тях е убил нападателя.

 

Стрелбата, открита в една от учебните сгради на базата, е предизвикала масивен отговор от страна на правоохранителните сили, при което базата е била затворена. Обстоятелствата не са ясни, не се съобщава дали стрелецът е бил военен, пише dnes.bg.

 

В базата работят над 16 000 военни и 7400 цивилни. Тя е една от най-големите и най-известните бази на ВМС на САЩ. Заема обширна територия по крайбрежието на Мексиканския залив в най-северозападния район на Флорида, близо до границата с щата Алабама.

 

Играе ключова роля в местната икономика. Там е базиран и прочутият въздушен демонстрационен екип "Сините ангели" на американските въоръжени сили, там се намира и Националният музей на военноморската авиация на САЩ - популярна туристическа атракция в тази част на Флорида.

 

Днешната стрелба в Пенсакола е втората във военноморска база на САЩ тази седмица. Моряк от американска подводница в Пърл Харбър, на Хаваите, откри огън срещу трима цивилни служители в сряда, като уби двама, преди да се самоубие.

Коментари

Новини Варна