IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:36 | 14 декември 2019
Обновен: 14:30 | 26 март 2024

17 са вече жертвите на вулкана в Нова Зеландия

Само един човек е идентифициран

По материала работи: Пламен Янков
17 са вече жертвите на вулкана в Нова Зеландия

Водолази продължават днес издирването на телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт, предаде Франс прес, цитирана от Дарик. По последни данни бедствието отне живота на най-малко 17 души.

 

Под заплахата от ново изригване водолазите претърсват водите около острова.

 

От общо 47-те души, намирали се на острова в момента на изригването, освен 17-те загинали, 28 са все още в болници в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в критично състояние.

 

Двама души се водят за изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

 

Тленните останки на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована операция с участието на новозеландски командоси. Първата жертва бе официално идентифицирана днес и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден.

 

Според учените, наблюдаващи острова, има между 35 и 50% шансове за ново изригване.

 

Идния понеделник новозеландците ще запазят минута мълчание в памет на жертвите на вулканичното изригване.

Коментари

Новини Варна