IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
08:36 | 15 декември 2019
Обновен: 20:46 | 13 март 2024

Демократ мина на другия бряг, става републиканец заради Тръмп

Искал е да гласува против импийчмънта на президента

По материала работи: Слав Велев
Демократ мина на другия бряг, става републиканец заради Тръмп

Член на Камарата на представителите на САЩ от Ню Джърси, който планираше да скъса с позицията на партията си и да гласува против импийчмънт на президента Доналд Тръмп, ще стане републиканец, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на представител на Републиканската партия.

 

Конгресмен Джеф Ван Дрю е уведомил водещите републиканци в Камарата за решението си, заяви източник, запознат с разговорите. конгресменът е обсъдил смяната на партията на среща с президента Доналд Тръмп в Белия дом в петък, потвърди вчера представител на администрацията.

 

В Камарата има 31 демократи

 

Решението на Ван Дрю подчертава на какъв натиск са подложени умерените демократи от избирателните райони, поддържащи Тръмп, с приближаването на гласуването в Камарата на представителите следващата седмица. Неговият район е бил под контрола на републиканците почти две десетилетия, преди той да бъде избран миналата година. Ван Дрю се смята за един от най-уязвимите демократи в Камарата, на които предстои да се явят на междинните избори през ноември догодина. В Камарата има 31 демократи, представители на избирателни райони, спечелени от Тръмп на изборите през 2016 г., и много от тях са обезпокоени от политическите последици, които ги заплашват, ако гласуват за отстраняването на Тръмп.

 

Високопоставен източник от Демократическата партия заяви пред АП, че Ван Дрю не е говорил с лидерите на демократите в Камарата за решението си и представи на агенцията анкета на екипа на конгресмена от началото на месеца, която показва, че повечето хора в неговия район (в съотношение 2 към 1) биха предпочели друг кандидат на първичните избори на демократите и на общите избори.

 

Слуховете, че Ван Дрю може да премине в другия лагер, се появиха миналата седмица и той многократно ги отричаше пред репотери, но потвърди плана си да гласува против импийчмънт, освен ако не получи нови доказателства. Както обясни в интервю в четвъртък: "Това не значи, че съм съгласен с всичко, което президентът може да е казал или направил. Значи, че аз не вярвам, че това са закононарушения, изискващи импийчмънт". Ван Дрю изтъкна, че процесът вероятно само още повече ще раздели страната и би било по-добре да се остави на гласоподавателите да решат съдбата на Тръмп на изборите догодина, пише БТА.

 

Дори след неговото дезертьорство няма съмение, че контролираната от демократите Камара ще гласува за импийчмънт на Тръмп - те държат 232 срещу 198 гласа, плюс един независим и четири вакантни места. Досега Ван Дрю и Колин Питърсън от Минесота бяха единствените демократи, които се очакваше да гласуват против, плюс евентуално още неколцина.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна