IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
17:30 | 15 декември 2019
Обновен: 15:47 | 15 април 2024

Гърция мобилизира 400 военни по границата с Турция

Правителството на страната вече разположи специални полицейски постове по магистрала Егнатия

По материала работи: Слав Велев
Гърция мобилизира 400 военни по границата с Турция

 

Гръцкото правителство ще изпрати 400 военни, които да се борят с увеличения мигрантски поток от Турция. По този начин правителството ще засили сигурността покрай река Еврос, разположена в североизточна Гърция.

 

Гръцкото правителство вече започна набиране на военните, и според министъра на отбраната Михалис Хрисохоидис процесът ще приключи през февруари, а военните ще бъдат разпределени по границата през март догодина.

 

Правителството на страната вече разположи специални полицейски постове по магистрала Егнатия, където ще има нощни патрули, които ще проверяват, и арестуват онези, които успяват да пресекат Евроса и да се насочат към Солун.

 

Бежанците ще бъдат настанявани в четири центъра от "затворен тип" - три в Източна Македония и един в района на Солун. В същото време правителството обмисля разширяване на обхвата на оградата с бодлива тел при Орестиада по цялата дължина на река Еврос

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна