IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
19:41 | 17 януари 2020
Обновен: 12:33 | 28 март 2024

Лувърът затвори врати, блокиран от стачкуващите в Париж

Стотици разочаровани посетители се струпаха пред входа на най-посещавания музей в свет

По материала работи: Пламен Янков
Лувърът затвори врати, блокиран от стачкуващите в Париж

Музеят на Лувъра в Париж бе затворен днес, след като стачкуващи служители блокираха входа, съобщи АФП, цитирана от Дарик. Те протестират срещу плановете за промяна на пенсионната система.

 

Стотици разочаровани посетители се струпаха пред входа на най-посещавания музей в света, като засипаха с обиди стачкуващите.

 

Блокадата стана факт във връзка с решението на профсъюзните лидери да засилят съпротивата срещу пенсионните реформи, довела до най-дългата транспортна стачка във Франция от десетилетия.

 

В днешната стачка е отчетено по-слабо участие на работниците от националния железопътен оператор SNCF, затова се наложило да се пристъпи към други ефективни действия.

 

Лувъра, който миналата година е посетен от 9,6 милиона души, вече беше принуден миналия месец да затвори някои галерии заради стачката. От ръководството на музея увериха, че парите за билети ще бъдат възстановени на притежателите им.

Коментари

Новини Варна