IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
08:56 | 21 януари 2020
Обновен: 03:21 | 2 март 2024

Вирусът в Китай отне живота на четирима

Десет души в критично състояние

По материала работи: Пламен Янков
Вирусът в Китай отне живота на четирима

Заради новия вирус в Китай Световната здравна организация свиква извънредна среща утре. Експерти от китайското правителство потвърдиха, че коронавирусът може да бъде предаван от човек на човек. Заразата вече стигна Пекин и Шанхай, а броят на новите случаи се утрои през последните дни.


Китайските власти потвърдиха за четвърти починал човек от пневмония след заразяване с коронавируса. 200 заразени са в болница, а състоянието на близо 10 от тях е критично. Световната здравна организация ще реши утре дали да обяви международно извънредно положение.

 

"Над 95% от случаите са свързани с Ухан – това са хора, които или отиват, или идва от града. Това е първата особеност. Втората е, че вече е потвърдено предаването на вируса от човек на човек на две места – в Кантон и в Ухан. Третата особеност е инфекцията на медицински служители. 14 медици, които се грижат за заразени с коронавируса пациенти, са били инфектирани", посочи пулмологът Жон Наншан, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна