IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:45 | 22 януари 2020
Обновен: 18:17 | 15 април 2024

Тръмп от Давос: Заплахата с мита ще осигури сделка с Европа

Европейските лидери нямали друга възможност

По материала работи: Слав Велев
Тръмп от Давос: Заплахата с мита ще осигури сделка с Европа

Американският президент Доналд Тръмп е уверен, че САЩ ще постигне ново търговско споразумение с Европа, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. Като аргумeнт за думите си той даде уточнението, че лидерите в Европа нямат друг избор, освен да сключат сделка като отговор на заплахата за въвеждането на мита върху вноса на автомобили от САЩ.

 

Тръмп се похвали, че е провел разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Световния икономически форум във вторник.

 

"Казах - вижте, ако не получим нищо, ще трябва да предприема действия и това ще бъдат много високи мита за автомобилите и други неща, които идват в страната ни", коментира Тръмп думите си към Урсула фон дер Лайен по време на интервю за CNBC, излъчено в сряда сутринта.

 

Той добави, че няма нужда от паника сред инвеститорите при перспективата за мита за европейските автомобили.

 

„Ще сключим сделка, защото те нямат избор ”, добави Тръмп.

 

На втория ден от икономическия форим в Давос Доналд Тръмп е присъствал на закуска с различни представители на бизнеси. Закуската се провела при затворени врати. Тръмп е изтъкнал, че намаляването на данъците, дерегулацията и търговската сделка са неща, за които той се е погрижил да предостави на корпоративния сектор.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна