IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
10:21 | 26 януари 2020
Обновен: 09:41 | 25 април 2024

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Броят на заразените в страната достигна 2002 души

По материала работи: Слав Велев
Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Китайският Център за контрол и профилактика на заболяванията започна разработването на ваксина от нов вид срещу коронавируса, който причинява пневмония, предаде ТАСС, като цитира информация на в. "Чайна дейли".

 

"Центърът вече започна разработването на ваксина. За момента успяхме да изолираме вируса, сега се избира конкретният щам", заявява Сюй Венбо, ръководител на Центъра. Освен това в момента китайските експерти подбират лекарства, които противодействат ефективно на пневмонията.

 

Броят на заразените в Китай достигна 2002 души. Подозрения за зараза има в още близо 2700 случая, но диагнозата засега не е потвърдена. По последни данни починали са 56 души, предаде Асошиейтед прес.

 

Крайбрежният град Шантоу първоначално съобщи, че забранява от полунощ (14 ч. по Гринуич) влизането на всички превозни средства в града, за да попречи на разпространяването на новия коронавирус. По-късно обаче това съобщение бе оттеглено и бе уточнено, че засега не се налага забрана за влизане на транспортни средства, а се затягат мерките за контрол като дезинфекция, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

 

В града има само два случаи на заразени. Шантоу се намира на над 800 км от град Ухан, където се появи новият коронавирус.

 

 

Град Сиан, столица на провинция Шенси, също обяви, че спира всички междуградски автобуси от 18 ч. местно време, предаде Ройтерс. Мерки, ограничаващи транспорта, ще бъдат наложени и в цялата източна провинция Шандун, където спира движението на междуградските автобуси, а провинция Шенси забрани влизането на автобуси, идващи от други провинции, съобщи ДПА.

 

dariknews.bg

 

Още по темата:  

Коментари

Новини Варна