IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:37 | 26 януари 2020
Обновен: 03:24 | 2 март 2024

Нов скандал с Тръмп: Записан, че иска да се "отърве" от US посланик

Става въпрос за посланичката в Украйна Мари Йованович

По материала работи: Слав Велев
Нов скандал с Тръмп: Записан, че иска да се "отърве" от US посланик

Президентът Доналд Тръмп е записан по време на частна среща през април 2018 г., на която казва, че САЩ трябва да се "отърват" от тогавашната посланичка на страната в Украйна Мари Йованович.

Това става ясно от видео, предоставено от адвоката на Лев Парнас, съдружник на личния адвокат на президента Руди Джулиани, предаде Bloomberg.

 

Видеото, заснето от iPhone, което е дълго повече от час, показва Тръмп да влиза в стая с редица други хора, преди камерата да започне да снима тавана, докато групата яде, пише Bloomberg TV Bulgaria

 

В един момент неидентифициран глас с акцент казва на Тръмп: "Трябва да се отървем от посланика, тя е от администрацията на Клинтън."

 

Човекът добавя: "По принцип ходи наоколо и казва на всички да чакат, защото "той ще бъде подложен на импийчмънт."

 

Тръмп отговаря: "Отърви се от нея. Изкарайте я утре. Не ме интересува. Извадете я. ОК? Направи го."

 

За разговора съобщи в петък ABC News, и медията посочва, че е направен по време на вечеря на 30 април 2018 г. в хотел Trump International във Вашингтон. Там освен Парнас, е и Игор Фруман - и двамата бизнес партньори на личния адвокат на Тръмп Джулиани. Срещу тях по-късно бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк за нарушения за финансирането на политическата кампания на Тръмп. Тръмп отрече да познава Парнас и Фруман.

 

Записът добавя доказателства в изслушванията за импийчмънта срещу Тръмп. Демократите твърдят, че Тръмп е отстранил Йованович, защото тя е била разглеждана като пречка за неговите усилия да притисне Украйна да разследва демократа Джо Байдън и неговия син. Тя беше отзована през май 2019 г.

 

В друг момент от разговора Тръмп пита за украинските петролни резерви.

 

"Украйна има петрол? Украйна? Как така нямат пари? ", пита той.

 

Чува се и глас, който казва, че Украйна чака подкрепата на САЩ.

 

Джоузеф Бонди, адвокатът на Парнас, заяви, че е предал видеозаписа на демократите след излъчването му от ABC News.

 

От записа става ясно и че Тръмп смята, че ако Барак Обама се беше кандидатирал, щеше да го победи по-лесно, отколкото Хилари Клинтън.

 

По-късно Тръмп казва, че ако Клинтън е избрала основния си съперник Бърни Сандърс за вицепрезидент, "тя щеше да бъде много по-трудна да бъде победена." Тя избра сенатора на Вирджиния Тим Кейн.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна