IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:37 | 26 януари 2020
Обновен: 19:16 | 9 април 2024

Папа Франциск: Господи, помогни на Китай в борбата със заразата

Заразените вече са 1975 души

По материала работи: Слав Велев
Папа Франциск: Господи, помогни на Китай в борбата със заразата

Днес папа Франциск се помоли за хората, станали жертва на новия коронавирус в Китай и извън него, както и за успех в усилията на властите да се справят със заразата, съобщават от БГНЕС.

 

"Моля се за хора, които са се разболели вследствие на вируса в Китай. Господи, приеми в мир починалите, успокой семействата на загиналите, и помогни на китайските власти в борбата им със заразата", заяви главата на Римокатолическата църква в неделната си проповед пред вярващите, събрали се на площад "Свети Петър" във Ватикана.

 

Още на 31 декември 2019 г. китайските власти информираха Световната здравна организация за наличието на огнище на неизвестен до момента вирус в град Ухан, намиращ се в централната част на страната. Впоследствие експертите установиха причинителя на заболяването – коронавирус 2019-nCoV.

 

Извън случаите на заболели в Китай, вече има заразени в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

 

Според последните официални данни заразените в Китай вече са 1975, а починали са 56 души.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна