IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:39 | 27 януари 2020
Обновен: 21:18 | 10 април 2024

Китайците с заключиха в домовете си, не общуват и с близките си

Животът е спрял, градският транспорт не работи, офисите са затворени

По материала работи: Пламен Янков
Китайците с заключиха в домовете си, не общуват и с близките си

Заради новия коронавиурс в Китай ресурсите в засегнатите провинции са ограничени, което може да доведе до напрежение сред населението. Това председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения между България и Китай Цън Цон пред bTV, цитиран от dnes.bg.

 

"Животът е много спрял там. Няма хора и публичните обекти не работят, градският транспорт също. Кина, офиси… Всеки си седи вкъщи и ходи до супермаркет", коментира Цон.


По думите му някои от хората дори са спрели да контактуват с роднини, които кашлят.

 

Има недостиг на маски, а местните производители са преустановили договорите си с партньори извън Китай, за да могат да снабдяват населението.

 

Хората не излизат от домовете си, запасили са се с всичко необходимо от магазините. Миналата седмица се появи и видео, на което се вижда как на местен пазар настава суматоха и всеки бърза да вземе колкото се може повече неща.

 

В това време мнозина се отказват от планирани пътувания до Китай. Някои държави пък са въвели задължителна 2-седмична карантина за пътниците, пристигащи от страната.

 

"Опасно е защото няма лек и защото симптомите се проявяват след 2 седмици и всичко това се случва на китайската Нова година", посочи Цон.

 

Упорито се говори, че заразата е тръгнала след консумация на екзотични животни. Има провинции, в които месата се ядат полуготови.

 

Инфлуенсърка си навлече гнева на мнозина и трябваше да изтрие видео, на което се вижда как яде супа от прилеп – добре познат и широко консумиран деликатес в провинция Ухан.

Коментари

Новини Варна