IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
11:44 | 27 януари 2020
Обновен: 06:30 | 20 април 2024

След сигнал за бомба: Евакуираха седем съдилища в Москва

Започнала е проверка от правоохранителните органи

По материала работи: Пламен Янков
След сигнал за бомба: Евакуираха седем съдилища в Москва

Продължава евакуацията на московски съдилища заради сигнали за поставени взривни устройства, съобщи РИА Новости, цитирана от Дарик.

 

Осъществена е евакуация на служителите и посетителите на съдебните институции и е започнала проверка от правоохранителните органи, заявяват от пресслужбата на Московския градски съд.

 

Агенцията отбелязва, че поредната вълна от „минирания” в различни градове на Русия започна в края на миналата година и засегна съда, търговските центрове, метрото, гарите, училищата и детските градини. Наложило се е да бъдат евакуирани хиляди граждани. Всички сигнали са били фалшиви.

 

Миналата седмица Федералната служба за сигурност съобщи, че е засякла източника на получени хиляди съобщения със заплахи за бомби. Оказало се, че това е интернет портал в Нидерландия. Службите са предприели блокиране на достъпа до него от територията на Русия, но засега не са успели да спрат напълно вълната от заплахи

Коментари

Новини Варна