IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:54 | 28 януари 2020
Обновен: 22:29 | 22 април 2024

Фермерите в Гърция отново заплашват с блокади на пътища

Протестите ще започнат на 1 февруари от Солун

По материала работи: Слав Велев
Фермерите в Гърция отново заплашват с блокади на пътища

Гръцките фермери отново са в стачна готовност и паркират трактори край централната магистрала. Земеделците притискат правителството за отстъпки и се заканват за блокади на пътища, предаде БНР.

 

Фермерите започнаха да поставят селскостопанска техника в близост до централната магистрала Солун - Атина. Стотици трактори в близост до пътя има вече в районите на Лариса, Кардица, Трикала.

 

Националният фермерски съюз реши да стартира протести от събота, 1-ви февруари  в Солун, където ще се проведе международната селскостопанска изложба „Агротика“. До панаирното градче няма да се допускат трактори, предупредиха от полицията, а фермерите подготвят масови протестни демонстрации.

 

В същото време лидерите на фермерите в областите, които още не са започвали да изкарват трактори до пътища, изразяват пълна готовност за стачни действия.

 

Исканията са отново за по-ниски цени на дизеловото гориво, подкрепа на цените на земеделските продукти, намаляване на данъците в аграрния сектор и по-високи пенсии.

 

Земеделците се заканват, че при липса на споразумение с правителството ще се стигне за пореден път до пътни блокади.

 

Водят се активни преговори с министерството на аграрното развитие.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна