IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Свят
17:10 | 28 януари 2020
Обновен: 11:42 | 14 април 2024

Хърватският премиер уволни министъра на здравеопазването

Причина за това е скандал с недвижими имоти

По материала работи: Пламен Янков
Хърватският премиер уволни министъра на здравеопазването

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович освободи от поста му министъра на здравеопазването Милан Куюнджич, съобщи хърватското издание „Индекс”, цитирано от Дарик. Причина за това е скандал с недвижими имоти на вече бившия здравен министър.

 

В изявление пред медиите Пленкович заяви, че като държава, председателстваща Съвета на ЕС, Хърватия носи допълнителна отговорност, включително в контекста на разрастващата се епидемия от коронавирус.

 

По думите на премиера, Куюнджич се е „съсредоточил върху изясняването на въпроси, които нямат нищо общо със здравния сектор”, поради което е решил да го уволни.

 

Той добави, че Куюнджич не му е представил документи, от които да става ясно, че се връща в парламента.

 

На вчерашната пресконференция в Министерството на здравеопазването Милан Куюнджич се появи с адвоката си и заяви, че моралът не му позволява да подаде оставка като здравен министър и прехвърли топката на премиера Андрей Пленкович да реши съдбата му.

 

Той заяви, че е виновен за неточното попълване на декларацията за имотно състояние, но определи това като „техническа грешка”. Според него, скандалът е дирижиран от заинтересована група от хора и каза, че „се страхува само от Бога”.

 

Скандалът с недвижимата собственост на Милан Куюнджич възникна, след като стана ясно, че данните в имотната му декларация не съответстват на действително притежаваните от него имоти.

Коментари

Новини Варна