IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:09 | 28 януари 2020
Обновен: 19:15 | 9 април 2024

Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай станаха 106

Броят на заразените нарасна на 4 515

По материала работи: Пламен Янков
Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай станаха 106

Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в Китай, достигна 106 души, предадоха информационните агенции, като цитираха данни на китайските власти. Броят на заразените нарасна на 4 515 души, предаде агенция Синхуа, цитирана от ТАСС. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин, съобщава Ройтерс, цитирана от Дарик.

 

Само през последното денонощие в провинция Хубей са починали 24 от заразените. Епицентър на епидемията е най-големият търговско-промишлен център в тази провинция - град Ухан, с население повече от 11 милиона. В по-голямата част от провинция Хубей, където живеят близо 60 милиона души, са въведени ограничения за пътуване.

 

Случаи на заразени, пътували до град Ухан, бяха потвърдени на различни места по света - от Япония до САЩ, където властите съобщиха, че 110 души в 26 щата са под наблюдение.


Шри Ланка е последната държава, в която също бе регистриран случай на заразен с новия вирус.

 

Националната имиграционна администрация на Китай призова гражданите да преразгледат плановете си за пътувания в чужбина, за да намалят движението през граница с цел спиране разпространението на вируса.

 

Филипините временно спряха издаването на туристически визи за пристигащи от Китай, за да предотвратят разрастване на заразата.

Коментари

Новини Варна