IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
19:27 | 29 януари 2020
Обновен: 03:25 | 2 март 2024

Журналистка на руската телевизия Ар Ти е тежко ранена в Сирия

Инцидентът е станал в Маарет ан Нуман - стратегически град, превзет от силите на сирийското правителство след седмици на бомбардировки

По материала работи: Пламен Янков
Журналистка на руската телевизия Ар Ти е тежко ранена в Сирия

Руската телевизия Ар Ти съобщи днес, че нейна журналистка в Сирия е била тежко ранена в Маарет ан Нуман - стратегически град, превзет от силите на сирийското правителство след седмици на бомбардировки, предаде АФП, цитирани от Дарик.

 

Според комюнике, публикувано на страницата на Ар Ти в "Телеграм", Шабруни и екипът й заснемали оръжейни складове, останали след изтеглянето на бунтовниците от Маарет ан Нуман.

 

По първоначална информация един от снарядите се е взривил. Според шофьора на Уафа тя е жива и е прехвърлена от болницата в Хан Шейхун в правителствената болница в Хама, посочи Ар Ти и допълни, че Шабруни е получила сериозни наранявания.

 

Сирийските правителствени сили съобщиха днес, че са превзели Маарет ан Нуман - вторият по големина град в провинция Идлиб, който години наред беше един от центровете на "революцията" преди бомбардировките на сирийските войски и руските сили да го превърнат в призрачен град, отбелязва АФП.

Коментари

Новини Варна