IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
18:22 | 17 февруари 2020
Обновен: 23:11 | 22 април 2024

Въоръжени крадци задигнаха повече от 600 ролки тоалетна хартия

Стоката е дефицитна в Хонконг заради епидемията от коронавирус

По материала работи: Слав Велев
Въоръжени крадци задигнаха повече от 600 ролки тоалетна хартия

Въоръжени крадци задигнаха повече от 600 ролки тоалетна хартия в Хонконг на стойност 130 долара. Инцидентът е станал в район Mong Kok, който е познат с организираната си престъпност.

 

Двама мъже с нож заплашили доставчик, който в това време зареждал супермаркет в района. По-късно полицията успява да ги задържи и връща част от откраднатата хартия на магазина, предават от местните медии.

 

Стоката се превърна в дефицитна откакто избухна епидемията от коронавирус. Макар правителството да уверява, че доставките няма да спрат и магазините ще са заредени, жителите на Хонконг се редят на дълги опашки и изкупуват тоалетната хартия, както и други стоки като ориз и нудли, за минути. Вече е трудно да се открият и предпазни маски в града.

 

В Сингапур ситуацията е подобна - заради 75-те потвърдени случая, хората панически купуват най-необходимото, като маски и тоалетна хартия.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна