IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:38 | 19 февруари 2020
Обновен: 21:23 | 25 април 2024

Мина погуби шестима охранители на военния министър на Йемен

Мохамед Али Макдиши е бил в провинция Мариб, където е посетил фронтовата линия

По материала работи: Пламен Янков
Мина погуби шестима охранители на военния министър на Йемен

Шестима души от охраната на военния министър на Йемен загинаха, след като тяхната кола взриви мина на път източно от столицата Сана. Министърът не е пострадал при експлозията, отбелязва Дарик.

 

Йеменското правителство, което се радва на подкрепата на Саудитска Арабия, се сражава срещу подкрепяните от Иран бунтовници хуси от 2014 г.

 

Министърът на отбраната генерал Мохамед Али Макдиши е бил в провинция Мариб, където е посетил фронтовата линия.

 

„Автомобил,придружаващ този на военния министър, беше поразен при експлозия“, заяви източник от военното министерство пред АФП, допълвайки, че при инцидента са загинали шестима от охраната. „На министъра не се е случило нищо“, допълни той.

 

Лоялни към правителството военни заявиха в края на януари, че хусите са осъществили напредък в бойните действия срещу правителствените войски северно и източно от столицата, като са поставили под свой контрол стратегически път. Той свързва Сана с провинциите Мариб, на изток, и Яуф на север.

 

Преди последния подем на сраженията провинция Джаф беше контролирана предимно от хусите, а столицата все още беше в ръцете на правителството. Провинция Мариб, включително нейната столица, е под контрола на правителството.

 

Подновените боеве, които избухнаха преди няколко седмици, включваха ракетни удари от 18 януари по военен лагер на правителствените войски, при които загинаха 116 души.

Коментари

Новини Варна