IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
10:24 | 20 февруари 2020
Обновен: 10:11 | 13 март 2024

Убиецът от Ханау оставил писмо с крайнодесни възгледи

Той е имал разрешително за лов и е германски гражданин

По материала работи: Пламен Янков
Убиецът от Ханау оставил писмо с крайнодесни възгледи

Мъжът, убил девет души в два бара за наргиле в югозападния германски град Ханау, е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Това съобщи в. "Билд", без да цитира източник, предаде Ройтерс.

 

Предполагаемият извършител бе намерен мъртъв в дома си. "Специалните части на полицията намериха там и друго тяло. Разследването продължава. За момента няма данни за други извършители", написа в Тwitter полицията на провинция Хесен, цитирана от Франс прес.


Следователи са открили колата на извършителя, в която е имало боеприпаси и пълнители. Заподозреният е имал разрешително за лов и е германски гражданин, съобщават местни медии.


Убиецът се казва Тобиас Р., пише още "Билд". Според досегашните информации стрелецът звънял на входната врата на наргиле баровете и когато му отваряли, откривал огън по хората вътре. Не е подбирал жертвите си. Най-много от тях са кюрди.

 

Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата, предаде ДПА, цитирана от БТА и dnes.bg.

 

"Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ни ангажира съзнанието дълго време и ще ни остави тъжни спомени", каза Клаус Камински, цититан от в. "Билд".

 

Той не даде никакви подробности и не каза какви може да са мотивите за нападенията, извършени в центъра и в западен квартал на Ханау.

Коментари

Новини Варна