IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
09:35 | 22 февруари 2020
Обновен: 03:35 | 2 март 2024

Първи случай в Италия на починал пациент от коронавируса

Здравните власти съобщиха за 17 заразени с вируса

По материала работи: Пламен Янков
Първи случай в Италия на починал пациент от коронавируса

Пациент в северния град Падуа почина, след като е бил заразен с коронавируса. Така той става първата италианска жертва на заболяването.


Това съобщи информационната агенция АНСА, цитирана от Ройтерс. Най-малко девет града в област Ломбардия и един в област Венето в Северна Италия затвориха баровете, училищата и други обществени места за една седмица заради подозрения от зараза на 16 души с новия коронавирус, предаде БТА, цитирана от dnes.bg.

 

Решението е взето от министерството на здравеопазването в координация с двете засегнати италиански области. Първо огнище на заразата е установено в Кодоньо близо до Лоди. В този район на Ломбардия над 50 000 души са помолени да стоят по домовете си в засегнатите градове.

 

Преди решението на министерството кметът на градчето Кодоньо с население около 15 000 души вече нареди да се затворят незабавно училищата, общинските бюра, магазините за хранителни стоки, баровете, дискотеките и спортните зали.

Коментари

Новини Варна