IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:40 | 24 февруари 2020
Обновен: 01:24 | 20 април 2024

Италианците в Кодоньо: Страх ни е, може да се заразим

Гарата, както и повечето места в града, дом на близо 15 хил. души, е затворена.

По материала работи: Пламен Янков
Италианците в Кодоньо: Страх ни е, може да се заразим

Улиците са тихи, магазините затворени, а малкото хора, които решават да напуснат домовете си в малкия италиански град Кодоньо се предвижват под сянката на коронавируса.


Италия бе първата европейска държава, която обяви, че ограничава достъпа до някои градове, където има случая на заболели от COVID-2019. По-голямата част са в Ломбардия.


"Прилича на призрачен град. Това е ужасно за нас“, казва младо момиче на име Паола пред AFP, докато върви към празната гара.


"Хората са заключени по домовете си и никой не излиза на улицата“, допълва тя.


Гарата, както и повечето места в града, дом на близо 15 хил. души, е затворена. Никой не продава билети, няма пътници, които да чакат влакове.


Един от малкото отворени бизнеси в Кодоньо е аптеката и то по заповед на местните власти.


"Уплашени сме, но стискаме палци всичко да се оправи“, казва собственичката на аптеката Роса Кавали. По думите й предпазните маски отдавна са разпродадени, а клиентите се запасяват с белина, алкохол и дезинфектанти.


"Повечето маски идват от Китай, но сега те не доставят, оставят ги за себе си, тъй като са в беда“, обяснява Роса.


"Опитваме се да останем спокойни, защото в подобни ситуации е лесно да се паникьосаш. Страхувам се, защото всички можем да се заразим. Аз работя в ресторант и се виждам с много хора“, казва Ерика, която си купува храна от вендинг машина. Тя се запасява, тъй като не е сигурна дали супермаркетите ще отворят или ще останат отворени още дълго.

Dnes.bg


Още по темата: Коронавирусът вече е регистриран в 28 страни

Коментари

Новини Варна