IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:16 | 24 февруари 2020
Обновен: 19:06 | 17 април 2024

Над 60% от американците сигурни – Тръмп ще бъде преизбран

Проучването, което е обхванало 10 000 регистрирани избиратели, е проведено от 20 до 22 февруари

По материала работи: Пламен Янков
Над 60% от американците сигурни – Тръмп ще бъде преизбран

Над 60% от американците смятат, че през ноември тази година Доналд Тръмп ще бъде преизбран за президент на САЩ. Това показват данни от проучване, проведено от телевизия CBS и изследователската агенция YouGov.


По данни от проучването 65% от регистрираните американски избиратели казват, че Тръмп „определено“ или „вероятно“ ще спечели победа на изборите през ноември, докато 35% смятат, че той „определено не“ или „едва ли“ ще спечели вота.


Над 90% от привържениците на Републиканската партия са убедени, че настоящият президент ще остане на поста си за втори мандат, докато над две трети от демократите са съгласни с това, пише агенция ТАСС, цитирана от Dnes.bg.


Едва 42% от привържениците на Демократическата партия са решили за кого ще гласуват. Около 60% от всички анкетирани вече са взели решение кого да подкрепят през ноември.


При това нито един от претендентите за кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия съгласно проучването няма необходимата подкрепа, за да се противопостави на Тръмп.


За най-популярния сред тях – сенатора Бърни Сандърс, ще гласуват само 27% от американците, които са убедени, че настоящият президент ще изгуби вота.


Освен това, се отбелязва в изследването, 49% от анкетираните демократи са убедени, че бившият вицепрезидент Джозеф Байдън ще успее да победи Тръмп, а 45% смятат, че Сандърс е способен да направи това.


Проучването, което е обхванало 10 000 регистрирани избиратели, е проведено от 20 до 22 февруари.


В Милуоки, щата Уисконсин, на 13-16 юли ще се състои национален конгрес на Демократическата партия, където ще бъде определено името на съперника на Тръмп. Петдесет и деветите избори за президент на САЩ ще се проведат на 3 ноември.


Четете още: Енергийните пазари се нуждаят от зима, но изменението в климата пречи

Коментари

Новини Варна