IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
08:24 | 24 февруари 2020
Обновен: 23:19 | 25 април 2024

Заради коронавируса: Италия въведе извънредни мерки

Пусти улици в градовете, в които е най-голямото огнище на заразата в Европа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Заради коронавируса: Италия въведе извънредни мерки

Италия въведе "извънредни мерки" за справяне с разпространението на най-голямото огнище на новия коронавирус в Европа, предаде BBC. Премиерът Джузепе Конте обяви аварийния план късно в събота, тъй като броят на случаите надхвърли 100. Мерките бяха наложени, след като бе потвърдено, че двама италиански граждани са починали от вируса.

 

Дузина градове в северните райони на Ломбардия и Венето бяха поставени под карантина по плана. Около 50 000 души от градове в двата северни региона са помолени от властите да останат у дома. Конте каза, че ще бъде забранено влизането или излизането от зоните, където е огнището, освен ако не бъде дадено специално разрешение. Всички училищни и спортни дейности бяха прекратени в тези райони, включително няколко футболни срещи от Серия А, които трябва да се проведат в неделя.

 

Полицията, а ако е необходимо и въоръжените сили, ще имат правомощията да гарантират прилагането на правилата. Междувременно Русия категорично отрече твърденията, че разпространява дезинформация за новата епидемия от коронавирус в социалните медии. Американски власти заявиха, че свързаните с Русия акаунти отправят неоснователни твърдения, че Америка е причината за епидемията.

 

Хиляди профили в Twitter, Facebook и Instagram пускат теорията, заявиха представителите на властите. В отговор на твърденията в събота, руското външно министерство ги отхвърли като „фалшиви“. "Това е умишлено лъжлива история", заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова пред руската агенция "ТАСС".

 

Ким Чен Ун и жените с власт в Северна Корея: Леля, баба, любима

Коментари

Новини Варна