IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
13:18 | 26 февруари 2020
Обновен: 19:02 | 9 април 2024

Обвиниха Тръмп в неадекватни действия спрямо коронавируса

Ето защо

По материала работи: Пламен Янков
Обвиниха Тръмп в неадекватни действия спрямо коронавируса

Коронавурусът се намеси дори в президентската кампания в САЩ. В телевизионен дебат кандидатите на Демократическата партия обвиниха Доналд Тръмп за липсата на адекватни действия спрямо заплахата за коронавирус в САЩ. 
 

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг посочи, че Тръмп е уволнил главния експерт по пандемии в страната, а Ейми Клоубъшар се възмути от съкращенията на финансите към Центровете за контрол на заболяванията.
 

"Един от големите проблеми днес е коронавирусът. Президентът обаче уволни най-големият специлист по пандемии в страната. Така че, тук не остана никой, който да знае какво трябва да правим. Ние нямаме организацията, от която се нуждаем. Това е много сериозно нещо. Както виждате, фондовата борса се срина, защото хората наистина се притесняват, и с право. Защото няма кой да отговори на тези притеснения", заяви Майкъл Блумбърг, цитиран от Bulgaria ON AIR.


Четете още:


Заради коронавируса: Нова лаборатория започва работа във Варна до края на седмицата
 

Франция успя да пребори коронавируса: 11 болни, 11 излекувани
 

Добра новина: Виетнам излекува всичките си болни от коронавирус

 

Коментари

Новини Варна