IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
14:01 | 27 февруари 2020
Обновен: 22:51 | 14 април 2024

Тръмп: Напълно сме подготвени в борбата срещу коронавируса

Американският президент обяви също, че вицепрезидентът Майк Пенс ще координира усилията за предотвратяване на епидемията

По материала работи: Пламен Янков
Тръмп: Напълно сме подготвени в борбата срещу коронавируса

Светът продължава да се пита дали трябва да се страхуваме от коронавируса. В същото време в САЩ бяха разпространени слухове, че президентът Доналд Тръмп не е реагирал задоволително срещу пандемията, отнела 3000 живота по света. Една от причините за критиките: Той намали бюджетите на отговорните американски власти и Световната здравна агенция с три милиарда долара, предава германското издание Bild.de, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.
 

Вчера в рамките на брифинг по темата американският президент Доналд Тръмп оправда някои спекулации и успокои американския народ. Неговото послание бе, че правителството е взело ситуацията под контрол.
 

Пресконференцията, излъчена на живо по почти всички големи телевизионни канали, се превърна в безумно шоу. Първо самият Тръмп коментира, след това даде думата на вицепрезидента Майк Пенс и експерти да кажат своето мнение.
 

„Рискът за американците остава много нисък. Засега потърпевшите се справят по-добре с овладяването на ситуацията“, увери Тръмп своите сънародници. В типичен свой стил той каза: „Имаме най-добрите специалисти в света. Готови сме да направим всичко необходимо, за да не се разпространи заболяването. Подготвени сме напълно“.
 

Междувременно Тръмп адмирира решението за наложените ограничения за пътуване от и към Китай и други "заразени региони".
 

"Вирусът поразява от 25 000 до 69 000 души годишно у нас. Това е шокиращо. Към момента имаме 15 заразени, които се възстановяват. Единият е доста болен. Другите са в отлична форма", допълни Тръмп.
 

Той обяви, че вицепрезидентът Майк Пенс ще координира усилията за предотвратяване на епидемията. Пенс, от своя страна, похвали президента с думите: "Президентът предприе безпрецедентни стъпки, за да предпази американците от разпространение на болестта".


Още по темата: Обвиниха Тръмп в неадекватни действия спрямо коронавируса

Коментари

Новини Варна