IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
07:43 | 20 октомври 2014
Обновен: 09:03 | 20 април 2024

Над 100 жени от 14 страни участваха в конференцията "Жените за Европа"

Над 100 жени от 14 страни участваха в конференцията "Жените за Европа"

По материала работи: Пламен Янков
Над 100 жени от 14 страни участваха в конференцията "Жените за Европа"

 

 

Над 100 жени от 14 страни, членове на най-мащабната женска международна организация "International Inner Wheel" (Интернешънъл Инер Уил), се включиха в VI-тата Международна конференция „Жените за Европа”, която се проведе във Варна този уикенд. Проявата се организира за първи път у нас. По време на форума се представи предстоящото световно изложение по биотехнологии "Експо - Милано 2015", което поставя проблема "Да изхраним планетата-енергия за живот". В България организацията има 21 клуба, в които членуват над 300 жени, изявени в професията си. Те организират прояви, свързани с международното разбирателство и в полза на обществото.


„За Варна е чест да бъде домакин на това престижно събитие. На Вас, жените, по-добрата и интуитивна част от човечеството, се пада отговорността да съхраните хармонията в света. Вие ни вдъхновявате, затова съм уверен, че заедно ще намерим най-прекия път към по-качествен и здравословен живот”, обърна се към участничките във форума кметът на Варна Иван Портних, под чиято егида се проведе конференцията. Гост на срещата бе и Лилия Христова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”. Националният представител на "Inner Wheel" Нели Братоева посочи, че дамите са били запознати с кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017.

Коментари

Новини Варна