IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:50 | 23 октомври 2014
Обновен: 15:32 | 15 април 2024

Мамолог ще преглежда безплатно варненки

Поводът е Световния месец за борба с рака

По материала работи: Златина Добрева
Мамолог ще преглежда безплатно варненки

УМБАЛ „Света Марина“ във Варна ще провежда безплатни прегледи и консултации при мамолог всеки работен ден от 27 октомври до 7 ноември включително. Това ще става след предварително записване на тел. 052/978 660. Поводът е октомври, който от 4 г. е обявен за Световен месец за борба с рака.
Инициативата е съвместна със Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Двете лечебни заведения заедно с Първа САГБАЛ „Св. София“ обединиха усилия в борбата с това социално значимо онкологично заболяване. Основното послание на инициативата е, че открит навреме, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към профилактиката и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства.
За четвърта поредна година на 29 октомври Медицинският университет във Варна, Студентският съвет към висшето училище и Асоциацията на студентите по медицина ще проведат кампанията “Заедно в борбата с рак на гърдата”. Целта е обучението на младите лекари студенти на основните превантивни мерки, критерии за диагностика и лечение на заболяването и информирането на жените на основните стъпки за самоизследване като първа стъпка в превенцията на заболяването.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна