IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:23 | 24 октомври 2014
Обновен: 17:17 | 15 април 2024

Апаш, изнесъл цяла къща, остава в ареста

37-годишният К.Д. към настоящия момент има две висящи наказателни производства в съдебна фаза

По материала работи: Лиляна Трънкова
Апаш, изнесъл цяла къща, остава в ареста

37-годишен апаш остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, след като беше спипан за пореден път да краде. По данни на прокуратура мъжът има няколко висящи производства, което изобщо не му е попречило отново да посегне към чуждото.
Последният набег на крадеца е от 28-и март тази година. Късно вечерта той прескочил оградата на къща в Игнатиево, разбил вратата, влязъл в дома и необезпокояван от никой и нищо изнесъл каквото му хареса. Посре преровил двора, натоварил всичко в кола и се прибрал. По данни на прокуратурата мъжът откраднал прикачен инвентар за трактор, телевизор, печка на твърдо гориво и няколко домашни животни от двора. Предвиденото от закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода над 5 години.
"Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието. Спрямо 37-годишният К.Д. към настоящия момент има две висящи наказателни производства в съдебна фаза – в Окръжен и в Районен съд – Варна за тежки умишлени престъпления, които сочат за наличие на данни за посегателства срещу личността и собствеността. Освен това, деянието по настоящото производство е извършено при наличие на взета по отношение на 37-год. К.Д. друга мярка за неотклонение", пише в решението на районния съд. С цел да се предотврати възможността обвиняемия да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.
 

Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна