IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
13:59 | 24 октомври 2014
Обновен: 06:26 | 13 март 2024

Дават още 20 000 лева в борбата ни за младежка столица

Средствата бяха отпуснати на днешното заседание на Постоянната комисия „Финанси и бюджет“

По материала работи: Златина Добрева
Варна подава финална апликация за Европейска младежка столица 2017

20 000 лева допълнителни средства за рекламни материали и различни инициативи свързани с надпреварата за "Европейска младежка столица 2017", отпуснаха на днешното си заседание общинските съветници от Постоянната комисия „Финанси и бюджет“.
Парите ще отидат за представяне на кандидатурата на града ни в сградата на Европейския парламент. Презентацията ще се случи през ноември.
С част от сумата Варна ще участва в събития за определяне на победителя в конкурса в град Клуж-Напока, Румъния, отново през идния месец.
Предстои да се отпечатат допълнителни рекламни материали, както и да се изработи клип, презентиращ кандидатурата.
На въпрос на съветници кога ще се даде отчет за изразходваните средства, от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ казаха, че са готови да го направят по всяко време. И все пак, пълен отчет се прави след края на надпреварата за младежка столица, уточни директорът на дирекцията Лилия Христова.
Някои от съветниците пожелаха възможно най-бързо да се даде отчет и за друга, вече отминала инициатива „Варна – кандидат за европейска столица на културата 2019“.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна