IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
08:24 | 24 октомври 2014
Обновен: 14:30 | 29 март 2024

Умуват дали тийнейджъри могат да усвояват общински пари

Отговор на въпроса ще бъде даден на 29 октомври

По материала работи: Златина Добрева
Умуват дали тийнейджъри могат да усвояват общински пари

Дали тийнейджъри между 16- и 18-годишна възраст могат да усвояват пари по младежки проекти, се опитваха да разберат вчера общински съветници от правната комисия и представители на администрацията.
Оказа се обаче, че отговор на въпроса им ще бъде даден на 29 октомври, за когато бе насрочено новото заседание на комисията. Поради липса на кворум вчерашното бе отменено.
На 15-ата минута от официално обявеното начало на комисията се оказа, че двама от членовете й са в командировка и няма как да присъстват.
Иначе спорът за усвояването на парите дойде заради приемането на Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации и неформални младежки групи по програма „Младежки дейности“ на общината.
Администрацията в лицето на директора на Дирекция „Младежки дейности и спорт“ Лилия Христова пожела въпросът с усвояването на парите от младежите да бъде изпипан правно и да отговаря на всички законови изисквания. Чуха се мнения дали няма да е необходимо младежите да бъдат представлявани от някого, като усвоят пари по проекти.
Очаква се на следващото заседание на правната комисия тези въпроси да получат своите отговори, а наредбата да бъде приета от общинските съветници.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна