IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:31 | 30 октомври 2014
Обновен: 17:55 | 17 април 2024

С частни пари асфалтират ул. "4-та" на Траката

Разходът за ремонта ще бъде за сметка на етажната собственост на жилищния комплекс на ул. "3-та"

По материала работи: Златина Добрева
С частни пари асфалтират ул. "4-та" на Траката

Живеещите в комплекс от затворен тип на ул. "3-та" в местността Траката искат разрешение да асфалтират разбитите участъци от ул. "4-та", която е единствената улица за преминаване на автомобили към вътрешния паркинг на комплекса. Това става ясно от писмо, депозирано пред комисията по архитектура към Общинския съвет във Варна. В него се обяснява, че проблемните участъци ще бъдат ремонтирани чрез асфалтобетонови кръпки. Разходът за ремонта ще бъде за сметка на етажната собственост на жилищния комплекс на ул. "3-та" на Траката.
Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към община Варна дава съгласието си за асфалтиране на проблемните участъци от ул. "4-та", се казва в становище, подписано от директора инж. Петър Гърбузов. Тъй като бюджетът за ремонт на пътната настилка на територията на Варна е изчерпан, е необходимо рехабилитацията да се изпълни с ваши средства. Благодарим за проявената инициатива предвид липсата на финансови средства от страна на община Варна, се казва още в становището на шефа на общинската дирекция.
Собствениците на жилища в комплекса отправят и молба разходите за ремонта да бъдат приспаднати от дължимия за 2015 г. данък сгради за всеки отделен имот, пропорционално на всеки от притежателите на апартаменти. Решение по въпроса за асфалтиране на общинска улица с частни средства се очаква да има на предстоящата сесия на Общинския съвет.
Ще припомним, че преди години част от ул. "4-та" стана обект на съдебни спорове, след като собственик на имот я прегради с мрежа и я превърна за кратко в пътека. Това предизвика и протести сред живеещите в близост. Междувременно настилката й бе силно увредена и сега улицата е трудно проходима при лоши метеорологични условия.

Коментари

Новини Варна