IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:38 | 5 ноември 2014
Обновен: 11:01 | 17 април 2024

Пратихме наш миночистач в НАТО

„Прибой“ влиза в състава на Втора постоянна група противоминни кораби на Алианса

По материала работи: Златина Добрева
Пратихме наш миночистач в НАТО

Българският базов миночистач „Прибой“ от състава на ВМС бе изпратен за участие в състава на Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО. Тържествената церемония бе в пункт за базиране Бургас. Командир на кораба и на 47-членния екипаж е капитан ІІІ ранг Красимир Ангелов. За първи път наш военен кораб ще се включи в състава на постоянна корабна група на Алианса, което е поредното доказателство за постигнатото високо ниво на подготовка и нарасналите способности на българския военен флот.
Пожелания към екипажа бяха поднесени от командира на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков. Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” в град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажа.
Комодор Чубенков в своето приветствие изрази увереност, че със своята  отлична подготовка  екипажът достойно ще представи българските Военноморски сили и страната ни пред партньорите ни от НАТО.

Коментари

Новини Варна