IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
10:19 | 18 декември 2014
Обновен: 08:38 | 6 април 2024

Експерти: Ниски обороти в строителството край морето

Според най-мрачните данни през 2015 г. се очаква и отрицателен темп на развитие в сектора

По материала работи: Златина Добрева
Експерти: Ниски обороти в строителството край морето

Очакват се ниски обороти в строителството край морето и Варна, отчитат експерти от Камарата на строителите в България. Според най-мрачните данни през 2015 година се очаква и отрицателен темп на развитие в сектора.
Това обаче контрастира с данните на Националния статистически институт (НСИ), откъдето преди броени дни обявиха, че Варна е на едно от челните места в страната по въведени в експлоатация сгради за третото тримесечие на 2014 година. В морската столица новите сгради са 91 на брой за отчетeния период.
Експертите в строителния и имотния бранш са на мнение, че причините за т.нар. съживяване на строителството са свързани със започналото строителство през предходните месеци.
Навлизането в зимния сезон подсказва, че повечето строителни дейности на много от обектите ще спрат. Затова и оживлението няма да е трайна тенденция.
Прогнозата, която правят представители на строителния бранш за първите месеци на 2015 г., не е от най-оптимистичните за сектора.

Коментари

Новини Варна