IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:23 | 5 януари 2015
Обновен: 21:25 | 6 април 2024

Обама, Путин и Меркел да се казват варненските лъвчета

Целта на инициативата е в подкрепа на световния мир

По материала работи: manager
Обама, Путин и Меркел да се казват варненските лъвчета

Обама, Путин и Меркел да се казват новородените лъвчета от варненския зоопарк. Това предлага известният местен зевзек и лидер на Партия на българските мъже Росен Марков. Той е подал заявление до зоокъта, в което е изразил искане за осиновяването на трите лъвчета, които се родиха преди няколко месеца във варненската зоологическа градина. Марков вече е получил необходимите документи и в близките дни предстои да бъде подписан договор, според който той се задължава да осигури издръжката за храна за животните. За целта зевзекът трябва да плаща по 260 лв. месечно на животно, сподели самият Марков.

 

Имената, които зевзекът е избрал за трите лъвчета не са случайни. Те ще бъдат кръстени на американския президент Барак Обама, на руския му колега Владимир Путин и на канцлера на Германия Ангела Меркел. Марков вече е подготвил и писма до тримата държавни лидери, както и личен подарък за американския държавен глава – баскетболна топка, преобразена, като земното кълбо. Целта на инициативата е в подкрепа на световния мир, като по този начин ще се прослави и варененският зоопарк, който ще получи световна известност, коментира пред “Черно море” зевзекът.

 

В същото време от зоопарка разпространиха съобщение, че "трите бебета лъвчета все още не са осиновени и кръстени. Това ще стане след 16-ти януари, когато навършат три месеца, и то от първия кандидат-осиновител, който е подал заявление при нас още миналата година". "Некоректна е информацията, че лъвчетата са осиновени от Росен Марков и дори имат имена!", коментира още Иванка Стоянова, директор на зоопарка във Варна.

 

„До този момент кандидат-осиновителите на лъвчетата са повече от 10 – физически лица, фирми и дори частно училище, правото на първия е да им стане кръстник“, допълни Иванка Стоянова.

 

Традиционно в края на януари ще стартира и инициативата „Осинови бебе от зоопарка“, когато всеки любител на животните може да си избере любимец, за който да полага грижи. През 2014 г. в зоокъта са се родили и излюпили над 60 птици и бозайници.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна