IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
20:51 | 19 януари 2015
Обновен: 01:22 | 15 април 2024

85 души се хранят безплатно в обществена трапезария в Бяла

Общинската администрация подписа нов договор с министъра на труда и социалната политика за осигуряване на топла храна веднъж дневно

По материала работи: manager
85 души се хранят безплатно в обществена трапезария в Бяла

85 души се хранят безплатно в обществена трапезария в община Бяла, съобщиха от местната администрация. Всеки работен ден потребителите на социалната услуга получават супа, основно ястие и хляб. Обособени са пунктове, в които храната се раздава. По изключение приготвената в обществената трапезария храна може да бъде предоставена за консумация в дома, когато потребителят има здравословни проблеми или е с увреждания.

Общинската администрация подписа нов договор с министъра на труда и социалната политика за осигуряване на топла храна веднъж дневно на нуждаещи се.

Социалната услуга „Обществена трапезария“ ще се предоставя още 4 месеца – до края на април 2015 година. От нея ще се възползват потребители както от град Бяла, така и в селата Попович, Дюлино, Господиново и Горица. Обхванати са възрастни хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, граждани на месечно подпомагане, самотно живеещи с минимални пенсии и пенсии за инвалидност, скитащи и бездомни. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна