IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:12 | 26 февруари 2015
Обновен: 07:53 | 30 април 2024

С кушия в Екопарка и турнир във “Виница” варненци отбелязват Тодоровден

Богата програма за 28 февруари

По материала работи: Юлиян Атанасов
С кушия в Екопарка и турнир във “Виница”  варненци отбелязват Тодоровден

За поредна година във варненския Екопарк ще се проведе традиционната кушия за Тодоровден. Събитието ще започне в 11 часа на 28 февруари, а входът ще е безплатен. Записването на участниците ще започне малко преди състезанията.
Програмата включва конкурс за най-красив конски впряг, надпревара с магарешки каручки, състезание с каруци - майсторско управление, надбягване с каруци. В паузите организаторите са предвидили томбола с много награди и разходки с файтон.
Традиционното за Ботаническата градина събитие се провежда под патронажа на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев. Той ще връчи и голямата награда – жив коч. С него се поставя началото на сезон 2015 за ботанически посещения, екологичен и културен туризъм в Екопарка във Варна.
Както всяка година конната база във “Виница” също подобаващо ще отпразнува Тодоровден. Традиционният турнир по конен спорт ще бъде открит от 11 часа. В надпреварата ще се включат ездачи от трите варненски клуба по конен спорт – ККС „Ангард“, СККС “Варна” и СК “Хан Кубрат”.
Проявата се организира от варненските клубове по конен спорт и Дирекцията по образование, младежки дейности и спорт в кметската администрация.

 

Коментари

Новини Варна